Най-малко осем души бяха убити днес при израелски удари в села в

...
Най-малко осем души бяха убити днес при израелски удари в села в
Коментари Харесай

Израелски удари убиха осем души в Южен Ливан

Най-малко осем души бяха убити днес при израелски удари в села в Южен Ливан, съобщи Ройтерс, като се базира на ливански източници от сферата на сигурността.

По техни данни две са жертвите в Айта аш Шааб, три - в Ула, две - в Ярун, а мотоциклетист е бил погубен, до момента в който е карал по основен път в Накура.

Ливанската шиитска формация " Хизбула " съобщи през днешния ден, че е уважила паметта на четирима от нейните бойци, убити при израелски удари, и е подхванала ответни дейности, изстрелвайки десетки ракети по запасни подразделения на израелската войска, ситуирани по границата с Ливан.

Размяната на огън през израелско-ливанската граница сред Израел и подкрепяното от Иран придвижване " Хизбула ", която върви паралелно със почналата на 7 октомври предходната година война сред израелските сили и палестинските ислямисти от " Хамас ", е най-интензивната от 2006 година насам, отбелязва Ройтерс.

От " Хизбула " неведнъж оповестиха, че ще спрат да обстрелват Северен Израел, когато израелската войска приключи настъплението си на юг - в линията Газа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР